dijous, 1 de juny del 2017

GELATERIA ARTESANA DE FIGUERES- GELATERIA MIRA


Hem descobert que hi ha una gelateria a Figueres que és 100% artesana, que té l'obrador darrera la botiga i que cada dia fa els gelats que ven, la única de Figueres.
Com que la botiga és molt petita no hem pogut fer una visita però li hem enviat una enquesta perquè ens respongui les preguntes.

Hola,

som els alumnes de 2n A de l'escola Amistat de Figueres. Estem estudiant els gelats i li volem fer unes preguntes.


Quin gelat és el seu preferit?
El de turró, cada dia de l'any menjo turró. A l'estiu en forma de gelat i la resta de l'any turró normal. Sóc de Jijona i allà és molt típic el turró.


Quin gelat ben més ? I quin és el que ven menys?

La majoria es venen bé, els més escollits segurament són xocolata, llimona i avellana.

A vegades faig nous gelats que tinc durant un temps, perquè són de gustos molt concrets com gelat de pa amb tomata o gelat de tarta de Santiago. Sóc conscient que no en vendré gaire, ho faig per provar nous gustos.


Quin és l'últim gelat que s'ha inventat?

El de tarta de Santiago.


De quins ingredients estan fets els gelats?

Els de fruita només estan fets de fruita comprada al mercat de Figueres i una mica de sucre.

Cada un té una recepta concreta però per exemple el de xocolata està fet de : cacao, nata, llet i sucre.


De quins ingredients està feta la galeta?

La galeta no la faig, la compro feta.


Per què la gelateria es diu Mira?

És el cognom.


Com és que es va dedicar al món dels gelats?

La dona des dels 11 anys que treballa a la gelateria, és el negoci familiar.


Com és l'obrador?

És un petit espai darrera la botiga on hi ha un congelador i la màquina de fer gelats. Al costat hi ha el rebost.


Quines màquines fa servir per fer gelats?
La gelatera i prou.


Quants fa que existeix la gelateria?
Uns 48-49 anys.


Quants treballadors hi ha?
Dos persones, el matrimoni.


Quin gelat és més saludable l'artesanal o l'industrial? Per què?

L'artesanal no porta grasses animals, ni conservants.
Altres gelateries no tenen obrador i els porten el gelat que pot fer un any que està fet. A la gelateria Mira els gelats es fan cada dia, per tant  no han de portar conservants.


Saps quina quantitat de sucre o kcal porta un gelat artesanal?
No en concret, perquè cada gelat té la seva propia recepta.


Moltes gràcies per tot!

Adéu. Alumnes de 2n A ( ens veiem a l'estiu, passarem pel carrer Sant Pau a comprar gelats ben bons).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada